По-скъпо ще е агнешкото за великденската трапеза тази година.Въпреки това търсенето

...
По-скъпо ще е агнешкото за великденската трапеза тази година.Въпреки това търсенето
Коментари Харесай

Цената на агнешкото в Ловеч достига до 24 лева за килограм

По-скъпо ще е агнешкото за великденската софра тази година.

" Въпреки това търсенето по традиция за празника е огромно, изключително на живото тегло ". Това сподели животновъдът Николай  Христов, който отглежда над 400 овце в ловешкото село Деветаки.

По думите му цената на агнешкото за година се е качила от 7 на 9 лева за живо тегло. Има стопани, които го оферират и на 12 лв.. Причината за по-високите цени е двойното, а даже тройното повишаване на фуражите.

„ Царевицата от 0,25 лв. за кг се е нараснала на над 0,60 лв.. Смеските бяха 0,80 лв., а в този момент са 1,20 лв. “, посочи Христов и добави, че макар по-високата цена, има огромно търсене и хората избират да си вземат живо агне. „ Който си купува всяка година и тази ще си вземе “, сподели той.

Според него обаче понижават искащите да отглеждат животни. Отказват се поради повишаването на фуражите и неналичието на работна ръка. 

Репортерска инспекция в комерсиалните обекти откри, че цената на агнешкото в Ловеч достига до 24 лв. за кг. В по-големите вериги магазини може да се откри на 18 лв. за кг. 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР